ROTTERDAM - In de Eemhaven in Rotterdam heeft zondag een grote brand gewoed op een schip in een droogdok van Niehuis & Van den Berg. De brand ontstond rond 08.00 uur. Om 17.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het vuur woedde in de ruim 50 meter lange zeesleper Smit Hunter die in het dok ligt.

Het bedrijf ligt aan de Pastoriestraat in Rotterdam-Pernis. Een persoon is met ademhalingproblemen naar een ziekenhuis overgebracht. Verder vielen er geen gewonden.

Het vuur ontstond bij onderhoudswerk in de machinekamer van de Hunter en sloeg over naar andere delen van het schip. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling, maar er kwamen geen schadelijke stoffen vrij. Door de noordwestenwind kampte de nabijgelegen woonwijk Pernis met rookoverlast. De Milieudienst DCMR ontving enkele tientallen telefoontjes van mensen die klaagden over stank.

Niehuis & Van den Berg is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van schepen. Over de omvang van de schade is volgens de brandweer nog niets te zeggen.