ALMELO - De politie Twente heeft dinsdag de zoon van de gijzelnemer aangehouden die op 16 juni vier ambtenaren en een wethouder in het Almelose stadhuis gijzelde. Dat heeft de politie gemeld.

De 18-jarige zoon is opgepakt, omdat hij een rol zou hebben gespeeld in de aanloop naar de gijzeling. Tijdens deze actie hield de 41-jarige vader urenlang het vijftal vast in verband met problemen rondom de vergunning van zijn horecazaak.

Verhoor

Volgens de politie wordt de zoon momenteel verhoord over zijn rol bij de gijzelingsactie. Daarover wil politie noch justitie meer loslaten uit belang van het onderzoek. "We hebben recent informatie gekregen waaruit medeplichtigheid blijkt", aldus een woordvoerder.

Volgens de politie wordt de 18-jarige man waarschijnlijk in verzekering genomen. Het is nog niet duidelijk of zijn vader al is ingelicht over de aanhouding van zijn zoon. De 41-jarige Almeloër zit in de cel.

Wapens

De over de toeren geraakte horeca-ondernemer ging op 16 juni met twee geladen wapens het stadhuis binnen om verhaal te halen bij verantwoordelijk wethouder Anton Sjoers. Daarvoor had hij zijn zaak in de Almelose binnenstad en zijn auto voor het stadhuis in brand gestoken.

In het gemeentehuis stuitte hij echter op ambtsgenoot Bert Kuiper en vier ambtenaren en hield hen vervolgens urenlang vast in de kamer van de wethouder. De man gaf zich na enkele uren over aan de politie.