DEN HAAG - Justitie mag de 44-jarige Haagse crimineel Jerry R. en twee medeverdachten de komende veertien dagen vasthouden. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bepaald, meldde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM).

R. en een 35-jarige Haagse vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij die vrijdag in de Rubensstraat in Den Haag plaatsvond.

Motief

De 37-jarige man uit Doetinchem die daarbij gewond raakte aan zijn been, is ook verdachte. Het motief van de schietpartij ligt volgens het OM in de relationele sfeer.

Tegen de 37-jarige is aangifte gedaan van verkrachting, maar het OM maakte niet duidelijk door wie. De politie arresteerde de drie vrijdag na de schietpartij.

Bekend

R. is een bekende crimineel in de Haagse regio. Hij heeft er net een gevangenisstraf van vijf maanden op zitten voor verboden wapenbezit.

In januari werd R. getroffen door een bomaanslag; de auto waarin hij reed ontplofte op de snelweg A13 bij Delft. De afgelopen jaren overleefde R. diverse andere aanslagen op zijn leven.

Na de aanslag op de snelweg hield de politie R. in het ziekenhuis aan omdat hij illegaal een wapen bij zich had gehad. De man heeft meerdere gevangenisstraffen uitgezeten.

De voorlaatste was nadat hij in 2002 was veroordeeld voor afpersing, wapenbezit, fraude en omdat hij had geprobeerd zijn eigen broer en zus dood te schieten.