DEN HAAG - Toeristen moeten in Kenia ook waakzaam zijn voor seksueel geweld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft die waarschuwing toegevoegd aan het reisadvies voor het Afrikaanse land.

Een woordvoerder van het ministerie heeft dat gezegd naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant van dinsdag.

Het reisadvies 'waakzaamheid' blijft ongewijzigd. Naar aanleiding van de verkrachting van vijf jonge Nederlandse vrijwilligsters tijdens een werkvakantie in Kenia, heeft het ministerie toegevoegd dat ook voor seksueel geweld moet worden uitgekeken, zegt een woordvoerder.

Vreselijk

Kenia heeft de zaak volgens het ministerie hoog opgenomen en een minister heeft namens de Keniaanse regering aangegeven het incident "vreselijk" te vinden en alles te doen om de daders op te sporen. De Nederlandse ambassade in Nairobi zal het politieonderzoek nauwlettend volgen, zegt Buitenlandse Zaken.

Het ministerie heeft de verkrachtingszaak vorige week niet naar buiten gebracht om de slachtoffers uit de wind te houden. Pas nadat Keniaanse media berichtten over het geweld tegen de Nederlanders kwam de zaak ook in Nederland aan het licht.