BAGDAD - De Amerikanen hebben zaterdag de lichamen gevonden van twee militairen die sinds woensdag 25 juni werden vermist. De twee militairen waren onderweg in een terreinwagen. Zij werden ongeveer 35 kilometer ten noordwesten van de Iraakse hoofdstad Bagdad teruggevonden.

De Amerikaanse strijdkrachten gaven geen nadere informatie. Het ministerie van Defensie opperde donderdag de mogelijkheid dat de twee waren ontvoerd.

Arrestatie 900 Saddam-getrouwen

De Amerikaanse strijdkrachten in Irak hebben de afgelopen week meer dan negenhonderd voormalige getrouwen van de afgezette dictator Saddam Hussein opgepakt. Volgens een militaire woordvoerder van de VS ondermijnden zij de Amerikaanse pogingen tot wederopbouw van het land.

Een aantal van de arrestanten is inmiddels weer op vrije voeten. Hoeveel er nog vast zitten, is niet bekendgemaakt.

Op 17 juni maakten de Amerikanen bekend dat zij, in hun twee dagen eerder begonnen jacht op getrouwen van de verdreven president Saddam Hussein, meer dan vierhonderd mensen bij nieuwe acties hadden opgepakt. De klopjacht op ‘opstandige elementen’ en illegale wapens in Irak is Operatie Woestijnschorpioen gedoopt.