AMSTERDAM - Hoofddorper Harry Visser biedt wel een heel unieke service aan. Hij leent caravans uit aan mensen met een minimuminkomen voor drie kratten bier. Visser heeft zelf vijf jaar in de bijstand gezeten en zodoende kwam hij op het idee.

"Ik importeerde rolstoelen en scootmobiels uit Duitsland en Tsjechië. Toen de nieuwe wet gehandicaptenvoorzieningen vijf jaar geleden kwam kregen mensen de spullen via de gemeente in bruikleen. Daardoor ging mijn handel op de fles en belandde ik in de uitkering."

Van een bevriende caravanhandelaar kreeg Visser een 'opknappertje'. "Toen dacht ik; dit moet voor meer mensen mogelijk zijn en zo ontstond het idee caravans uit te lenen aan mensen met een minimuminkomen. Inmiddels heb ik 11 caravans verzameld. Voor maximaal een week in het hoogseizoen en 2 weken daarbuiten zet ik ze tegen vergoeding van de benzinekosten overal voor je neer. In de caravans zit koffie, thee, koekjes een tv'tje, spelletjes en wijn."

De kratjes bier levert hij overigens ongeopend weer in bij de supermarkt en het maakt dus niet uit met welk merk bier wordt 'betaald'.