GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie in Groningen verdenkt de verdachte in de zogeheten badkuipmoord in Wildervank ervan dat hij zijn 14-jarige slachtoffer getracht heeft te wurgen of te verdrinken. Hij zou haar onder water hebben gehouden en haar keel hebben dichtgeknepen. Een reconstructie moet binnenkort duidelijk maken wat er precies is gebeurd.

Dat bleek donderdag voor de rechtbank in Groningen tijdens een pro-formazitting. De verdachte wordt vervolgd voor moord of doodslag. De zaak werd donderdag aangehouden om in de komende drie maanden de reconstructie uit te voeren. Die moet meer helderheid scheppen over de omstandigheden waaronder het kind de dood vond. De dagvaarding in de zaak is nog niet compleet. De zaak is in zijn geheel doorwezen naar de rechter-commissaris. Binnen drie maanden komt de verdachte opnieuw voor.

Het slachtoffer Varscha Mohansingh werd 23 september 2002 dood aangetroffen in de badkuip in haar ouderlijk huis. Ze bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Tot dusverre is de 36-jarige verdachte, een huisvriend van de familie van het slachtoffer, de enige verdachte. De man heeft erkend wel in het huis te zijn geweest tijdens de dood van het jonge meisje, maar ontkent dat hij verantwoordelijk is voor haar dood.