PEKING - De politie van de Chinese stad Chengdu heeft een -jarig kind laten verhongeren. Het meisje stierf na achttien dagen zonder voedsel te zijn opgesloten in haar slaapkamer. Haar moeder zat in die tijd in de gevangenis. Dat meldde de Chinese staatspers donderdag.

De moeder, een drugsverslaafde, werd gearresteerd wegens diefstal. Ze had politieofficieren gevraagd haar zus te bellen om het kind op te vangen. Deze offieren droegen ondergeschikten op de tante van het meisje te contacteren. Toen dat niet lukte, kreeg een agent in opleiding de taak de tante in te lichten.

Ook de politiekadet kon haar niet bereiken en vergat verdere stappen te ondernemen. De dood van het meisje werd pas opgemerkt toen de buren een stanklucht roken.

Een paar agenten zijn geschorst en een onderzoek is ingesteld. Het hoofd van de politie van die regio heeft zijn ontslag ingediend.

Het voorval is het zoveelste in een reeks van wantoestanden door toedoen van de Chinese politie. Op Chinese internetpagina's ligt de arm der wet dan ook zwaar onder vuur. Zo zou de politie pas moordzaken onderzoeken als ze smeergeld ontvangt. Eind maart laaide protest hoog op toen de agenten een jongeman doodknuppelden omdat hij geen vergunning had om in een bepaalde stad te verblijven.