VOLENDAM - Eigenaar J. Veerman van het Volendamse café De Hemel spant definitief een kort geding aan tegen de 214 slachtoffers van de nieuwjaarsbrand. Via het geding wil Veerman de beslaglegging op zijn bezittingen opheffen. De beslaglegging is afgelopen vrijdag namens de slachtoffers gedaan door advocaat J. Beer.

De advocaat van Veerman, H. Bos, had Beer tot woensdag 12.00 uur de tijd gegeven het beslag op te heffen. Een kwartier voordat het ultimatum verstreek, rolde bij Bos een fax binnen dat Beer het beslag handhaaft.

Veerman is momenteel in verschillende procedures verwikkeld. Voor de rechtbank in Haarlem loopt deze weken het strafproces tegen de cafébaas naar aanleiding van de nieuwjaarsbrand in Volendam. Maandag moest hij daardoor tijdens een zitting van de gemeentelijke commissie van bezwaar verstek laten gaan.

Deze commissie beslist de komende weken over het bezwaar dat Veerman indiende tegen de intrekking van zijn horecavergunning. De vergunning is nodig om de onder café De Hemel gesitueerde Wir War Bar als horecagelegenheid te kunnen heropenen. De vergunning is ingetrokken, omdat de gemeente vreest voor verstoring van de openbare orde en veiligheid.

Het geding van Veerman tegen de slachtoffers dient vrijdagmiddag om 14.00 uur bij de rechtbank in Haarlem.