SCHIPHOL - Tien medewerkers van een schoonmaakbedrijf op Schiphol hebben bekend dat ze voor 1,5 miljoen gulden aan goederen uit vliegtuigen hebben gestolen. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee zaterdag bevestigd.

De zeven mannen en drie vrouwen sloegen hun slag tussen maart en december in de vliegtuigen van twee klanten van het bedrijf waar ze voor werkten. Systematisch stalen ze spullen uit de karren waarmee stewards tijdens de vlucht belastingvrije goederen aan de man brengen.

Het onderzoek van de marechaussee kwam in een stroomversnelling toen bleek dat ze voor een ton aan spullen bij de Bank van Lening in Amsterdam hadden beleend. Bij huiszoekingen in Purmerend werden goederen ter waarde van hetzelfde bedrag gevonden. De marechaussee zoekt op basis van de bekentenissen van de verdachten nog naar de rest van de gestolen waar.

De verdachten zijn allemaal op basis van familiebanden of vriendschap bekenden van elkaar, aldus een woordvoerder van de marechaussee. Ze zijn inmiddels op vrije voeten, maar moeten nog wel voor de rechter verschijnen.