VLIJMEN - Bij een grote uitslaande brand in een opslagloods van een riethandel in het Brabantse Vlijmen is dinsdagavond een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen. De stof die is terechtgekomen op de openbare weg, was woensdagmorgen al verwijderd.

In de loop van de ochtend worden ook de groenstroken schoongemaakt. Bovendien bekijkt een gespecialiseerd bedrijf of er ook asbest in particuliere tuinen ligt. Een woordvoerder van de gemeente heeft dat woensdagmorgen gezegd.

Loods

Door de brand is een 200 meter lange loods volledig uitgebrand. In het gebouw lagen rieten meubels, manden en verpakkingsmateriaal opgeslagen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Hoe groot de schade is, staat evenmin vast. Niemand raakte gewond.

Het vuur is bestreden door de brandweer van Vlijmen met assistentie van omliggende korpsen. In totaal zijn vijftien voertuigen en honderd manschappen ingezet. Het nablussen duurde de hele nacht. De gemeente heeft de bewoners van 75 huizen in de directe omgeving al in de nacht van dinsdag op woensdag genformeerd over de brand en het vrijkomen van het asbest.

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De vuurzee trok honderden kijkers. De hulpdiensten hadden daardoor vaak grote moeite om bij de brand te komen.