RIJSWIJK - Prinses Margarita en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn zijn uit elkaar. Dat meldt althans dagblad De Telegraaf woensdag. De prinses zou sinds vorige week in Nederland verblijven. Het kasteel in Zuid-Frankrijk waar het echtpaar woonde, zou leeg staan.

De reden voor de breuk tussen de twee is volgens De Telegraaf de 'tirannieke houding' van De Roy van Zuydewijn. Margarita ging gebukt onder de psychische terreur van haar man, zo tekende de krant op uit de mond van een niet nader genoemde vriend.

Met het oog op de eerste editie van De Telegraaf verscheen de Roy van Zuydewijn dinsdagavond - alleen - in het tv-programma NOVA. Daarin noemde de echtgenote van Margarita de huwelijkse problemen een fabel.

Diepe liefdesband

"Wij staan samen, als man en vrouw, in deze zaak. We hebben een diepe liefdesband, die ons overend houdt." Hij zei dat "voor heel veel mensen de problemen zouden zijn opgelost" als hun huwelijk zou stranden. Terwijl NOVA op de achtergrond een portret van koningin Beatrix toonde, wilde De Roy van Zuydewijn niet zeggen wie die mensen zijn.

Dinsdag werd ook bekend dat de advocaten P. Nicolai en J. Pen De Roy van Zuydewijn niet langer meer willen vertegenwoordigen. Ze willen wel verder gaan met Margarita. Over de redenen van de breuk wilden de advocaten niets zeggen.