HILVERSUM - De advocaten P. Nicolai en J. Pen vertegenwoordigen niet langer de echtgenoot van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn. In het programma NOVA heeft Margarita's echtgenoot de breuk dinsdagavond bevestigd. "Over de redenen kunnen wij als advocaten niets zeggen", aldus Nicolai en Pen in een verklaring.

Beide advocaten zeggen dat zij in principe met Margarita willen verdergaan, als zij dat zou willen. Haar man sloot dat uit: "Een onmogelijke situatie." Over de oorzaak van de breuk wilde De Roy van Zuydewijn weinig zeggen. "De relatie tussen een cliënt en een advocaat moet wel soepel lopen. Als dat niet het geval is, moet je ingrijpen."

De echtgenoot van Margarita noemde het een fabel dat hun huwelijk problemen zou hebben. "Wij staan samen, als man en vrouw, in deze zaak. We hebben een liefdesband, die ons overeind houdt."

Hij zei dat "voor heel veel mensen de problemen zouden zijn opgelost" als hun huwelijk zou stranden. Terwijl NOVA op de achtergrond een portret van koningin Beatrix toonde, wilde De Roy van Zuydewijn niet zeggen wie die mensen zijn.