DEN BOSCH - De politie verdenkt een 46-jarige man uit Leiden ervan dat hij de afgelopen vijftien maanden op slinkse wijze tientallen vrouwen heeft gedwongen tot een vorm van telefoonseks. De man is dinsdagmorgen van zijn bed gelicht, aldus een woordvoerder van de politie in Den Bosch. Uit onderzoek is gebleken dat de maniak soms wel enkele honderden telefoontjes per dag pleegde.

De man viel zijn slachtoffers bij voorkeur in het weekeinde en op feestdagen lastig. Tijdens het gesprek probeerde hij er eerst achter te komen of de vrouwen een zus of dochter hadden. Als hij dat het geval was, vertelde hij vervolgens dat die persoon bij hem in de auto zat.

Daarna eiste hij dat zijn slachtoffers een aantal seksuele handelingen bij zichzelf verrichtten. Pas als hij daar telefonisch getuige van was geweest, zou hij het familielid laten gaan, zo hield hij de opgebelde vrouwen voor. Volgens de politiewoordvoerder heeft de verdachte nooit echt iemand in zijn auto gehad.

De verdachte opereerde in de telefoonregio's Den Bosch, Maastricht, Utrecht en Zutphen. De politie is de man op het spoor gekomen via gegevens uit telefooncentrales. Hij belde met zijn eigen mobieltje. Justitie legt de man aanranding en bedreiging ten laste.