EINDHOVEN - Door een schietpartij in een woning aan de Fabritiuslaan in Eindhoven is maandagavond de 32-jarige bewoonster om het leven gekomen. Haar 13-jarige dochter raakte gewond, evenals de ex-man (39) van de vrouw. De politie vermoedt dat het om een familiedrama gaat, maar sluit vooralsnog niets uit, aldus een woordvoerster dinsdag.

De man is zwaargewond. Hij is in zijn hoofd geraakt. De politie beschouwt de man als verdachte en heeft hem in het ziekenhuis formeel aangehouden. Het meisje verkeert niet in levensgevaar. Ze is door een kogel in haar voet getroffen. Een tweede kind, een -jarige jongetje, is niet gewond geraakt. Hij is door de politie opgevangen. Het is overigens nog onduidelijk of hij tijdens de schietpartij in het huis was.

Problemen

De woning aan de Fabritiuslaan is voor de politie een bekend adres, aldus de woordvoerster. De man veroorzaakte geregeld voor problemen. Hij zou het niet eens zijn met de bezoekregeling van de kinderen. Wat zich precies in het pand heeft afgespeeld, is nog onduidelijk.

De politie heeft de gewonde verdachte nog niet kunnen verhoren. Het meisje is tot nu toe evenmin in staat een verklaring af te leggen. De politie houdt dinsdag een buurtonderzoek.