VENLO - In een palletfabriek in Venlo heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand gewoed. Het was de vierde keer in tien jaar tijd dat bij dit bedrijf aan de Wylrehofweg brand uitbrak, zei een woordvoerder van de gemeente Venlo. De vorige keren waren er duidelijke vermoedens van brandstichting.

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak rond half twee. Vele duizenden pallets zijn in vlammen opgegaan. Het zal volgens de gemeentewoordvoerder nog uren duren voordat het sein brandmeester gegeven kan worden. Ook het nablussen zal nog lang tijd in beslag nemen. Het is nog niet bekend of er asbest is vrijgekomen uit de daken van de fabriekloodsen. De brandweer hield daar wel rekening mee.

Gloed

De gloed van de brand was al te zien op ongeveer vijftien kilometer afstand. Zestig brandweerlieden van vier korpsen uit Venlo en omgeving bestreden het vuur met onder meer met vijf spuitwagens. Volgens een woordvoerder van de brandweer waren er twee brandhaarden. Ook een gasverdeelstation op het terrein stond in brand, wat hoge vlammen tot gevolg had.

Pallets

Bij de grote brand in september vorig jaar gingen ook al duizenden pallets in vlammen op. De politie hield er destijds ernstig rekening mee dat de brand was aangestoken. Ook bij de brand in augustus 1996 ging de politie uit van brandstichting, maar onderzoek leverde niets op. In welk jaar het bedrijf voor het eerst door brand werd getroffen, is nog niet duidelijk.