LONDEN - De voormalige Iraakse leider Saddam Hussein ismogelijk om het leven gekomen door een luchtaanval van hetAmerikaanse leger op een konvooi op een niet nader aangeduideplaats in Irak, vorige week. Dit meldden verscheidene bronnenbinnen de Amerikaanse defensie en het Congres. Wellicht is ook eenvan zijn zonen gestorven.

Woordvoerder Fleischer van het Witte Huis heeft maandagbevestigd dat er "militaire operaties" zijn geweest tegen leidersvan het voormalig regime. Het is echter nog niet duidelijk of er alDNA-onderzoek plaatsvindt dat moet uitwijzen wie de slachtofferszijn van het bombardement, meldde de BBC maandag.

Regeringsbronnen in de Verenigde Staten spreken elkaar tegen.Sommige personen zeggen dat "degelijke veiligheidsinformatie"aanleiding heeft gegeven tot een aanval. Anderen meldden dat "ergeen informatie is die ons doet geloven dat wij Saddam hebben".

Volgens de BBC is de zoektocht naar Saddam Husseingeïntensiveerd na de arrestatie vorige week van Mahmud al-Tikriti,een van zijn naaste medewerkers. Hij zou de Amerikanen hebbenverteld dat de voormalige leider en zijn zonen nog steeds in Irakzijn.