DEN BOSCH - De raadkamer van de rechtbank in Den Bosch heeft maandag het voorarrest van F. S. uit Netersel met dertig dagen verlengd. Justitie verdenkt hem van ontucht met minderjarige jongens en een poging tot zware mishandeling. S. is besmet met HIV. Dat virus kan aids veroorzaken.

Volgens een woordvoerster van het Bossche parket hebben alle verdenkingen tegen S. te maken met ontuchtige handelingen met minderjarige jongens in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven. Meer wil ze er niet over zeggen. Vorige week hield de politie twee inwoners van Weert aan. Ook zij worden verdacht van ontucht met jongens in hetzelfde plantsoen. Dat tweetal zit ook nog vast.

Eindhoven

Politie en justitie stellen al enkele maanden een uitgebreid onderzoek in naar criminele activiteiten in het Anne Frankplantsoen in de Eindhovense binnenstad. Dat is sinds jaren een gedoogde ontmoetingsplaats van homoseksuelen. Het onderzoek richt zich onder meer op de aanwezigheid van schandknapen, bedreigingen en afpersing van mannen die er gebruik van maken en de handel en wandel van pooiers.

Krol

S. is bij een van die onderzoeken in beeld gekomen. Hij was tot voor kort directeur bij PSV. De voetbalclub heeft hem na zijn arrestatie ontslagen. Justitie heeft al eerder nadrukkelijk laten weten dat S. niet wordt verdacht van strafbare feiten bij PSV.

Na de aanhouding van de twee mannen uit Weert meldde hoofdredacteur Krol van de Gaykrant dat politici en ambtenaren uit die plaats betrokken zouden zijn geweest bij seksfeesten met jonge kinderen. Zowel het college van B en W als de gemeenteraad heeft zich daarvan nadrukkelijk gedistantieerd.

De raadsman van S., mr. J. Schnitzler, heeft vorige week tevergeefs geprobeerd het voorarrest van zijn cliënt te laten opheffen. Het gerechtshof wees een verzoek daartoe van de hand. Dat appèl had betrekking op de eerste periode van dertig dagen voorarrest. De uitspraak van de raadkamer maandag gaat over een tweede periode van dertig dagen.