CHAAM - Vergissing van de fiscus in uw voordeel. U ontvangt miljoen euro. Deze variant op het bekende Monopolyspel overkwam Fred Betist, inwoner van het Noord-Brabantse Chaam, vorige week.

Heel even mocht hij zich tot de rijken der aarde rekenen. Heel even maar, want al heel snel volgden nerveuze telefoontjes van de bank en de belastingdienst dat er iets heel erg fout was gegaan.

Naar nu pas bekend is gemaakt, ontving een verbaasde Betist dinsdag de alom bekende blauwe enveloppe van de belastingdienst. Groot was zijn verbazing toen hij zag dat hij als directeur van Caprilli Consultants bv 80 miljoen aan te veel betaalde loonbelasting en premie teruggestort zou krijgen. "Het was zo'n astronomisch bedrag dat ik meteen doorhad dat er een fout gemaakt moest zijn", zegt de vastgoedadviseur.

In de veronderstelling dat het geld toch niet op zijn rekening overgemaakt zou worden, wachtte hij rustig af. Betist: "Donderdag belde de bank met de mededeling dat er 80 miljoen op mijn rekening was bijgeschreven. Ik grapte nog: Dat klopt niet, want normaal is het altijd 65 miljoen." Daarna kwam al snel het verzoek van de belastingdienst het geld door te storten naar een andere rekening.

Betist stond er echter op het terug te storten op de rekening waar het geld vandaan kwam. Dat mocht uiteindelijk ook.

Mocht er, in de vorm van rente, toch nog een voordeeltje inzitten voor de Chaamse ondernemer dan gaat dat naar de paardensport, ter ondersteuning van jonge ruiters. De brief van de belastingdienst komt ingelijst in zijn kantoor te hangen.