AMSTERDAM - De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag in Eersel tevergeefs gejaagd op een ontsnapte boa constrictor.

De volgens de politie niet zeer gevaarlijke wurgslang was uit de auto gekropen van een man die op het militaire terrein in de Brabantse plaats een complex had gekraakt.

Toen hij woensdagavond door de marechaussee van het terrein werd verwijderd, bleek hij drie slangen in zijn auto te hebben gehouden.

Een van de slangen is eerder overleden, een andere, een boa constrictor red tale, werd in de auto aangetroffen en is naar een specialist gebracht. De derde slang, een 2,5 meter lange boa constrictor, had zich een weg naar buiten weten te banen. Het dier is sindsdien niet meer gesignaleerd.

Speld

Een team van de marechaussee kamde donderdag het hele gebied uit, maar dat mocht niet baten. Volgens een woordvoerder van de gemeente Eersel is het zoeken naar een speld in een hooiberg. De zoekactie werd donderdagavond gestaakt.

De kans is volgens de politie zeer klein dat de wurgslang zich buiten het militaire terrein bevindt. De slang zou niet gevaarlijk zijn. Alleen wanneer hij in het nauw wordt gedreven kan hij bijten of zich vastklemmen. De beet zou vergelijkbaar zijn met een hondenbeet.