HOENDERLOO - De politie heeft vrijdag tevergeefs gezocht naar een menselijk lichaam dat volgens getuigen woensdag boven Hoenderloo uit de lucht was komen vallen. Door interne communicatiestoornissen begon de politie pas vrijdag met een zoektocht, zo heeft de politie zondagavond gemeld.

Het echtpaar dat de melding deed, zag vanuit een tuin aan de Bijdamweg in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) het lichaam naar beneden vallen. De man of vrouw kwam vermoedelijk in natuurgebied Delerwoud terecht. Twee andere inwoners van Hoenderloo verklaarden later hetzelfde te hebben waargenomen. De getuigen zagen geen parachute, maar hoorden wel het geluid van een vliegtuig.

Met een politiehelikopter en tien man op de grond werd het gebied afgezocht. Vanuit de luchtvaart zijn geen ongevallen of vermissingen gemeld. Mogelijk is een verstekeling uit een vliegtuig gevallen, aldus de politie. Het is volgens haar niet aannemelijk dat deze zich in het landingsgestel had verstopt. Vliegtuigen op weg naar Schiphol openen dat in de regel niet boven Hoenderloo.

De zoekacties zijn inmiddels gestaakt en worden niet hervat. De politie hoopt dat de toezichthouders van het Delerwoud later alsnog op de stoffelijke resten van het slachtoffer stuiten om de toedracht van het incident vast te stellen.