ROTTERDAM - Door een schietpartij in Rotterdam zijn donderdagochtend een dode en een zwaargewonde gevallen. De slachtoffers zijn respectievelijk 23 en 24 jaar oud en vermoedelijk uit Frankrijk afkomstig. Dat heeft de politie laten weten.

Volgens de woordvoerder werden de gewonde en dode rond half zeven aangetroffen bij een tankstation aan de Vondelingenweg in de deelgemeente Hoogvliet. Ze werden ontdekt door zeven Duitsers die net koffie hadden gedronken in het tankstation en wilden vertrekken.

Toen ze weg wilden rijden, werden ze aangesproken door een man die uit een bij het station geparkeerde bestelbus met Frans kenteken kwam strompelen. De man riep dat zijn vriend die in de laadruimte lag, hulp nodig had.

Operatie

De Duitsers ontdekten achter in het busje het ontzielde lichaam van de andere man. De gewonde is voor een operatie naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht. De politie heeft hem daar aangehouden.

De Duitsers mochten na verhoor weg. Uit camerabeelden is duidelijk geworden dat de schietpartij zich niet heeft afgespeeld op de Vondelingenweg.

Dode en gewonde Rotterdam