ROTTERDAM - Een vrijdag opgericht actiecomité wil dat Martijn, de belangenvereniging voor pedofielen, door Justitie wordt vervolgd. Het actiecomité is opgericht door het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit van Nieuw Rechts en raadslid van de deelgemeente Feijenoord, Florens van der Kooi, leider van de Nieuwe Nationale Partij (NNP).

Aanleiding voor de oprichting van het actiecomité is de International Boy Love Day (IBLD) voor pedofielen, die zaterdag op een geheime locatie in Nederland wordt gehouden. Op de IBLD komen pedofielen bijeen om onder meer hun gevoelens voor jongens te delen. Het comité is gestart na veel reacties van verontruste Nederlandse ouders, beweren de politici Van der Kooi en Smit die eerder wegens zijn rechtse denkbeelden uit Leefbaar Rotterdam is gezet.

"De vereniging Martijn pleit openlijk voor relaties tussen jongeren en ouderen waarbij eventueel seks in het spel is. Tevens wordt zaterdag 21 juni op een geheime locatie in Nederland de International Boy Love Day (IBLD) gehouden, de samenkomst van pedofielen uit Nederland en België. Wij van het actiecomité 'STOP MARTIJN' vinden pedofilie moreel verwerpelijk. Het actiecomité heeft tot doel om deze praktijken te stoppen", aldus het actiecomité.

Gezellig te praten

In een reactie zegt Van der Kooi dat beiden vrijdag naar het politiebureau in het centrum zijn gegaan om zich te melden als partij tegen Martijn. "We hebben afgesproken daar dinsdag aangifte te doen, omdat de vereniging zich niet aan de wet houdt, omdat ze bij elkaar komen", zegt Van der Kooi. Naar zijn idee is dat niet alleen om met elkaar gezellig te praten.

De organisator van de IBLD, die uit angst voor hetze tegen hem niet met zijn volledige naam naar buiten wil komen, zegt dat het comité dan maar actie moet gaan voeren. Pieter zegt: "De actiegroep gaat er vanuit dat de vereniging en de ILBD blijkbaar middelen of inlichtingen verschaft aan pedofielen en daardoor pedofilie uitlokt. Maar dat is niet het geval. Wij willen pedofilie juist bespreekbaar maken. Bovendien is het wettelijk nog steeds niet strafbaar om pedofiel te zijn, wel als je die geaardheid praktiseert."