AMSTERDAM - Een groep agenten is vrijdagnacht in Oss belaagd door een groep jongeren. Drie agenten raakten gewond aan rug, heup, hoofd en nek.

Zes mannen uit Oss en Heesch, tussen 19 en 24 jaar, zijn aangehouden. Dat meldt de politie zaterdag.

Vechtpartij

De agenten waren ingeschakeld door portiers van een horecagelegenheid, waar een vechtpartij had plaatsgevonden. De portiers hadden verschillende bezoekers buitengezet, waarna de vechtpartij zich van het café naar de open lucht verplaatste.

Toen agenten ingrepen, keerde een aantal mannen zich tegen hen. Een hondengeleider en zijn diensthond werden belaagd door een groepje en met de dood bedreigd.

Hulp

Toen collega's de hondengeleider te hulp schoten, werden ze massaal belaagd. De agenten kregen van alle kanten klappen en schoppen, meldt de politie.

Een van de verdachten probeerde de keel van de hond dicht te knijpen, een agent werd tegen de grond gewerkt en kreeg trappen. Met hun wapenstokken en pepperspray wisten de agenten zich te ontworstelen aan hun belagers.

Beten

De rust werd hersteld met hulp van agenten uit andere districten. Verschillende betrokkenen hadden beten van de hond en moesten worden behandeld. Zes belagers konden worden aangehouden.

De volgens de politie ervaren agenten verklaarden niet eerder zo bedreigd geweest te zijn. De recherche doet verder onderzoek naar het incident.