ROTTERDAM - Een medewerker van het arrondissementsparket in Rotterdam heeft donderdag een dossier van een strafzaak in de trein van Amsterdam naar Dordrecht laten liggen.

De ordner zat in een plastic boodschappentas, samen met twee vonnissen uit een recente andere zaak. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten.

De ordner bevat volgens justitie geen informatie die de zaak kan schaden, maar er staan wel privacygevoelige gegevens in.

Het dossier heeft betrekking op een cold case (een onopgeloste zaak) die dinsdag door de rechtbank in Rotterdam wordt behandeld. De medewerker had de ordner meegenomen ter voorbereiding op de zaak.

Spoorwegpolitie

De parketmedewerker ontdekte vrijwel meteen nadat hij in Rotterdam uit de trein was gestapt, dat hij de tas was vergeten. De spoorwegpolitie heeft in de trein naar de tas gezocht, maar hem niet gevonden.

De tas is ook niet ingeleverd bij de afdeling gevonden voorwerpen van de spoorwegen. Het OM in Rotterdam vraagt de vinder de dossiers naar de politie te brengen.