BREDA - De politie Midden- en West-Brabant heeft een 30-jarige agente die verdacht wordt van betrokkenheid bij diefstal van twee sporttassen hennep uit het politiebureau Wilhelminapark in Tilburg, ontslag aangezegd.

Haar advocaat David Duijvelshoff heeft dat vrijdag gezegd tijdens de regiezitting van de strafzaak tegen de Eindhovense.

De agente zit inmiddels vier maanden geschorst thuis, maar ontkent pertinent elke betrokkenheid bij de verdwijning van de 17 kilo drugs.

Onderwereld

Volgens informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) is zij een van de corrupte politieagenten binnen het korps die contact hebben met de onderwereld. De raadsman denkt dat de jonge politievrouw 'een oor is aangenaaid'.

Zijn verzoek om de chef, rechercheur en informant van de CIE daarom als getuigen te laten optreden, wees de rechtbank ondanks een eerdere honorering van justitie echter af, omdat hun informatie niet als bewijs mag worden gebruikt.

Verhoor

De rechtbank liet wel het verhoor toe van de politiemedewerker die de wiet voor het laatst heeft zien liggen in de garage van het politiebureau.

Ook de Geldropse medeverdachte G.B. (32) die zegt dat hij de hennep heeft gestolen met hulp van een kopie van de sleutel van de agente, zal nadere uitleg moeten verschaffen.

De rechtszaak gaat op 24 oktober verder.