BUENOS AIRES - Het lijk van de Argentijnse oud-president Juan Perón wordt opgegraven om via genetisch onderzoek vast te kunnen stellen of hij de vader was van Marta Susana Holgado. Dat heeft een rechter in Buenos Aires donderdag bepaald.

De 69-jarige Holgado beweert in haar tien jaar geleden verschenen boek 'Perón, mijn vader' dat de oud-president haar heeft verwekt bij María Demarchi, met wie hij in het geheim een relatie had.

Perón was president van Argentinië tussen 1946 en 1955 en van tot zijn dood op 1 juli 1974. Hij was drie keer getrouwd en had volgens zijn officiële biografie geen kinderen. Perón zou Holgado hebben verwekt toen hij getrouwd was met zijn eerste vrouw, María Aurelia Tizón. Ook Demarchi was getrouwd.

Als uit het DNA-onderzoek blijkt dat Holgado inderdaad een dochter van de oud-president is, zal zij een deel van de erfenis opeisen, die Peróns derde vrouw, María Estela Martínez, beheert. Holgado en Peróns derde vrouw, die haar man na diens dood als president opvolgde, leven in onmin met elkaar.

De vroegere president rust in een familiegraf op de begraafplaats Chacarita, het grootste kerkhof van Buenos Aires.