LISSABON - De Portugese politie heeft het onderzoek naar de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann afgerond. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Portugal dinsdag laten weten.

Het OM stelde in een verklaring dat de politie het eindrapport over het onderzoek heeft overgedragen. De Portugese autoriteiten zullen zich nu over het dossier buigen en daarna besluiten of verdere actie ondernomen dient te worden.

Eerder op de dag meldde de Portugese krant Jornal de Notícias al dat het onderzoek zou worden gesloten, zonder dat er schuldigen voor de verdwijning zijn gevonden.

Campagne

Madeleine verdween op 3 mei vorig jaar op 3-jarige leeftijd uit een vakantiewoning van haar ouders in het Zuid-Portugese Praia da Luz. Na haar verdwijning zetten haar ouders een internationale campagne op touw om hun dochter terug te vinden.

De ouders en Robert Murat, een Brit die tijdens de verdwijning van Madeleine in Praia da Luz verbleef, werden als arguidos (formele verdachten) aangemerkt.

Bronnen bij de Portugese justitie zeiden tegen Jornal de Notícias dat er onvoldoende bewijzen zijn om een of meerdere verdachten te vervolgen.

Zoeken

Een woordvoerder van de familie McCann zei dat de ouders naar Madeleine blijven zoeken. Verder zei hij dat de ouders willen dat ze niet langer als verdachten worden aangemerkt.