DEN HAAG - Rust heerste donderdagochtend bij Paleis Noordeinde en de nabijgelegen woning van prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Den Haag.

Aan niets viel te merken dat het paar een dag ervoor heeft bekendgemaakt dat het in januari een kind verwacht. Er stond alleen een wagen van een omroep.Op hun woning wapperde de vlag, wat zou betekenen dat ze thuis zijn.

Kranten

De landelijke ochtendkranten staan donderdag bol van het nieuws rond de zwangerschap. De Telegraaf heeft op het weerbericht na de hele voorpagina ingeruimd en ook het Algemeen Dagblad pakt groot uit.

De Volkskrant en Trouw berichten wat ingetogener. Bij de eerste is het nieuws nog wel de opening; Trouw heeft wat dit betreft voor een ander onderwerp gekozen: de ruzie tussen minister Hoogervost en de apothekers.

Het Finacieele Dagblad heeft als enige geen foto van het gelukkige paar op de voorpagina, maar een van de Franse bankpresident Trichet. De gespecialiseerde krant verwijst in een klein stukje op de voorpagina naar een bericht verderop.

De Telegraaf en het Algemeen Dagblad besteden op zeker drie pagina's aandacht aan de zwangerschap. Het Amsterdamse ochtendblad, dit keer voorzien van de streunkleur oranje, heeft uitgerekend wat het sterrenbeeld van het kind wordt (steenbok).

Enkele adverteerders hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt. Zo speculeren bedrijven in babyverzorging en -voeding paginagroot op een toekomstig hofleverancierschap.