AMSTERDAM - Nederlandse automobilisten op weg naar Zuid-Frankrijk moeten volgens de ANWB rekening houden met veel vertraging. Franse chauffeurs voeren actie tegen de hoge dieselprijzen door tal van wegen te blokkeren.

Sinds maandagochtend voeren de Franse chauffeurs actie. Hoe lang de acties duren is niet bekend. Vooral in het oosten en noorden van Frankrijk heeft het verkeer veel hinder.

Zo is de A31 tussen de Luxemburgse grens en Dijon op twee plaatsen geblokkeerd en is de A1 tussen Parijs en Lille afgesloten. Op sommige plaatsen zijn ook langzaam-aan-acties aan de gang.

Dichtslibben

De VerkeersInformatieDienst verwacht vrijdag een iets drukkere avondspits, omdat dan de schoolvakanties in de regio Zuid beginnen. Volgens de VID zullen vooral de wegen naar populaire Nederlandse bestemmingen in Zeeland, Friesland, Noord- en Zuid-Holland en de Veluwe dichtslibben.

De verkeersdienst verwacht meer vakantiegangers dan afgelopen weekeinde, omdat ook veel vakantiegangers uit de regio Noord vrijdag gaan vertrekken. De regio Noord heeft sinds vorige week vrijdag vakantie.