BRUSSEL - De Belgische autohandelaar uit het plaatsje Zonhoven die een week geleden werd ontvoerd, is zondag door zijn ontvoerders in het Nederlandse grensplaatsje Baarle-Nassau gezond en wel achtergelaten. Dat heeft het parket van het Belgische Hasselt bekendgemaakt.

Volgens de Nederlandse politie belde de man, slechts gekleed in een onderbroek, zondagochtend om half vier aan bij mensen in Baarle-Nassau. Hij zei beroofd te zijn en wilde zijn familie bellen. Toen hem dat werd geweigerd, vroeg hij om ergens heen gebracht te worden. Ook dat werd geweigerd gezien het nachtelijke tijdstip, aldus de politie. De mensen boden wel aan de politie te bellen, maar dat wilde hij absoluut niet.

De man ging vervolgens vanuit Baarle-Nassau op eigen kracht naar Hasselt, waar hij werd verhoord door de federale gerechtelijke politie. Over die ondervraging zijn nog geen details bekendgemaakt.

De eigenaar van Sefa Cars in Zonhoven bij Hasselt, werd maandag door drie gemaskerde en gewapende mannen ontvoerd in een auto met Duits kenteken. De auto werd even verderop uitgebrand teruggevonden op een carpoolplaats.