ZAANDAM - De politie heeft vrijdag een 39-jarige man uit Wormer (Noord-Holland) aangehouden op verdenking van seksuele handelingen met een gestolen hond. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.

De man had het dier meegenomen van een bedrijventerrein aan de Noordervaldeurstraat in Zaandam. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een 'knabbelgraag' beestje, dat na afloop overigens niets mankeerde.

Seks met dieren is in Nederland alleen strafbaar als het dier er aantoonbaar onder lijdt. De Tweede Kamer werkt op dit moment aan een wetsvoorstel om pornografie en ontucht met dieren strafbaar te stellen.

Ketting

Het was overigens niet de eerste keer dat de man uit Wormer met de reu aan de haal ging. De vorige keren bracht hij het beest echter weer terug naar de plaats waar de hond normaliter aan de ketting ligt. Dat was nu ook de bedoeling, verklaarde hij.

De politie heeft de man weer vrijgelaten omdat de hond niet is mishandeld. De man uit Wormer wilde niet toegeven dat hij de hond misbruikt heeft om zich te laten plezieren, maar liet wel weten dat hij het "misschien best zou willen in een dronken bui". De reu is inmiddels weer terug bij zijn baasje.