EINDHOVEN - Onder leiding van een rechter-commissaris zijn dinsdagavond opnieuw twee verdachten aangehouden in de Eindhovense ontuchtzaak. Het gaat om twee mannen uit Weert van 39 en 61 jaar. Justitie verdenkt hen van ontucht met minderjarige jongens. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een woordvoerster van het parket in Den Bosch heeft dit woensdag meegedeeld.

Politie en justitie stellen al enkele maanden een uitgebreid onderzoek in naar criminele activiteiten in het Anne Frankplantsoen in de Eindhovense binnenstad. Dat is sinds jaren een gedoogde ontmoetingsplaats van homoseksuelen. Het onderzoek richt zich onder meer op de activiteiten van jonge schandknapen.

HIV-virus

Bij een van de deelonderzoeken is F. S. (39) uit Netersel in beeld gekomen. Hij was tot voor kort directeur bij PSV. De voetbalclub heeft hem na zijn arrestatie ontslagen. S. zit nog steeds vast. Hij wordt er onder meer van verdacht dat hij tegen betaling onveilige sekscontacten zou hebben gehad met jongens terwijl hij wist dat hij besmet is met het HIV-virus. Dat kan aids veroorzaken.

Bij de Eindhovense GGD zijn de afgelopen dagen iets meer dan gebruikelijk telefoontjes binnengekomen met vragen over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). Of dat het gevolg is van een landelijke soa-campagne of het dat het te maken heeft met de zaak-S. , is echter niet bekend.

De GGD behandelt de telefoontjes anoniem. Over de inhoud doet de GGD geen mededelingen. De politie heeft de afgelopen maanden meer verdachten aangehouden. Over hun achtergrond en de precieze reden van de arrestaties doen politie en justitie in het belang van het onderzoek geen mededelingen.