TILBURG - De 40-jarige eigenaresse van een lunchroom aan de Westermarkt in Tilburg, die op 8 mei 2003 een 51-jarige man doodschoot, werd vlak voor haar daad mishandeld door het slachtoffer. Dat heeft persofficier N. Hermes van het Openbaar Ministerie in Breda bevestigd. De advocaat van de eigenaresse zegt dat zijn cliënte handelde uit noodweer.

De persofficier wil niet ingaan op wat er exact is gebeurd in de broodjeszaak. Zij wil wel bevestigen dat de man gedurende langere tijd in de zaak aanwezig was en dat daar irritatie over ontstaan is.

De mishandeling speelde zich af in de bergruimte van de winkel. De belager van de vrouw had een pistool bij zich. Toen hij even was afgeleid doordat er op de deur werd geklopt, kon de vrouw het pistool afpakken. Op het volle terras van de broodjeszaak schoot ze haar belager vervolgens dood.

De advocaat van de Tilburgse, mr. R. Milo, zegt dat zijn cliënte stelselmatig is 'afgeranseld'. Dat blijkt ook uit verklaringen van getuigen. "Ze waren samen in een kleine ruimte en ze kon geen kant op. Hij was vele malen sterker," aldus de raadsman. De advocaat wil niet veel kwijt over de relatie tussen de man en de vrouw. "Hij was stamgast in de zaak en ze hadden gedurende een week een vriendschappelijke relatie. Mijn cliënte wilde geen contact meer."

De eigenaresse van de lunchroom heeft een bekentenis afgelegd. Ze zit nog in voorlopige hechtenis. Het onderzoek in de zaak is volgens de persofficier bijna afgerond. Het OM kon woensdag niet zeggen wanneer de zaak voorkomt. Milo verwacht dat zijn cliënte eind augustus voor de rechtbank moet verschijnen.