AMSTERDAM - Discotheek Escape aan het Rembrandtplein in Amsterdam mag weer open. Dat heeft de gemeente Amsterdam woensdag bekendgemaakt.

De discotheek moest eind mei de deuren sluiten op last van burgemeester Cohen nadat bij een inval grote hoeveelheden soft- en harddrugs waren aangetroffen. Volgens de gemeente bleek na gesprekken met de eigenaren en het personeel van Escape dat zij er alles aan zullen doen om drugs buiten de deur te houden.

Veiligheidsplan

De eigenaren, de broers Ton en Dick Poppe, hebben een veiligheidsplan gemaakt, waarin zij zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de beveiliging. De controle bij de ingang op drugs zullen zij niet uitbesteden aan degene die het feest organiseert.

Inval

De inval van de politie eind mei vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Uit eerdere observaties van de politie bleek dat vooral op zondagavond veel in harddrugs werd gehandeld. De feesten op de zondagavond waren uitbesteed aan een externe party-organisator.

De gebroeders Poppe hebben nu beloofd dat Escape tot 1 september dicht blijft op de zondagavond. Het contract met de organisator van de feesten op de zondagavond is door Escape direct na de sluiting al opgezegd. Daarbij worden de contracten met organisatoren van feesten op andere avonden aangescherpt om de handel en het gebruik van harddrugs terug te dringen.