AMSTERDAM - Aan de hype rond Harry Potter lijkt geen eind te komen. In Groot-Brittannië is de 'HP-mania' weer koortsachtig gestegen nu schrijfster J.K. Rowling eind juni haar vijfde boek gaat presenteren.

Rowling presenteert op 26 juni in de Royal Albert Hall in Londen haar boek over Harry Potter & the Order of the Phoenix. Bekijk hier de video

Deze gebeurtenis wordt live uitgezonden op internet. Stephen Fry zal Rowling interviewen.Harry Potter-fans uit 34 landen kunnen dit volgen via www.msn.co.uk/harrypotter (17 uur, Nederlandse tijd).

Gestolen

Een complete trucklading met exemplaren van de nieuwe Harry Potter is gestolen in het noordwesten van Engeland enkele dagen voor het langverwachte kinderboek in de winkel verschijnt. Dat heeft de politie van Liverpool dinsdag bekendgemaakt. De boeken hebben een waarde van ongeveer 1,4 miljoen euro.

Een aanhanger met duizenden exemplaren van 'Harry Potter and the Order of Phoenix' werd zondag ontvreemd van een terrein in Newton-le-Willows vlakbij Liverpool. Het voertuig werd een dag later leeg teruggevonden. De politie zegt nog geen idee te hebben waar de boeken zijn gebleven.

De nieuwe Harry Potter is vanaf zaterdag te koop. Van de eerste vier delen van Harry Potter zijn bijna 200 miljoen exemplaren verkocht. Het boek is in talen verschenen in meer dan tweehonderd landen.