ASSEN - Door een botsing van een pantservoertuig van de Koninklijke Landmacht met een lege passagierstrein zijn dinsdagmiddag in Assen twee defensiemedewerkers, een militair en een burger, om het leven gekomen. Dat meldde woordvoerder J. Koning van de marechaussee. De machinist van de trein liep nog onbekende verwondingen op. Een derde persoon, een militair, sprong bijtijds van de tank af. Hij raakte lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte overweg van de oude provinciale weg tussen Assen en Beilen. Het pantservoertuig, afkomstig van het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre in Amersfoort, was voor een oefening in Drenthe. Het voertuig reed over de op de landweg gelegen spoorrails en werd geschept door een lege passagierstrein.

Stremmingen

De opruimwerkzaamheden zijn begonnen en zullen nog een aantal uren duren. De tank wordt in de loop van de avond weggetakeld. Door de aanrijding rijden er tussen Hoogeveen en Beilen minder treinen en tussen Beilen en Assen geen treinen, maar bussen. Treinreizigers moeten rekening houden met een vertraging tot een uur.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de marechaussee stellen een onderzoek in.