WILLEMSTAD - Dino Bouterse, de zoon van Desi Bouterse, isdonderdag aangehouden op Curaçao. Dat hebben een woordvoerder vande politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) opCuraçao maandag erkend. Dino Bouterse probeerde met een vals paspoort op het eiland tekomen. Hij is op het vliegveld van Curaçao gepakt.

Dino Bouterse wordt in Suriname beschouwd als dehoofdverdachte van een wapendiefstal in het depot van de CentraleInlichtingen- en Veiligheidsdienst in Paramaribo.

Dino Bouterse zal op Curaçao zijn straf moeten uitzitten. Het is niet uitgesloten dat er in een later stadium bijde autoriteiten op dat eiland door Suriname een verzoek totuitlevering wordt ingediend. Dit heeft de politiewoordvoerder inParamaribo maandag verklaard.

Grap

Vader Bouterse noemde vorige maand de verdenking van zijn zoon"een grap". De zaak zou politiek zijn getint. Desi Bouterse zeidat de kwestie al was afgehandeld. Justitie ontkende dit en maaktebekend dat het onderzoek werd voortgezet.

Een soortgelijke verklaring gaf de Surinaamse justitie ruim eenweek geleden, toen een inmiddels op vrije voeten gestelde verdachtevan de wapendiefstal in de rechtszaal zijn belastende verklaringentegen Bouterse introk.