AMSTERDAM - Vier brandweerlieden zijn vrijdagochtend gewond geraakt toen hun auto de pui van een broodjeszaak binnenreed.


Foto: Steev76 | De beklemde brandweerman wordt uit de wagen geknipt

Het ongeluk gebeurde op de kruising Admiraal de Ruijterweg en de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West.

Zwaailicht

De brandweerauto was omstreeks 09.00 uur met spoed op weg naar een brand in de Gibraltarstraat en voerde zwaailicht. Datzelfde deed een politieauto, die op weg was naar dezelfde brand.

Zij kwamen elkaar tegen op de kruising, waar beide chauffeurs probeerden uit te wijken. Dat ging de politie beter af dan de brandweer.


Foto: Judith Vermeij

Botsing

De brandweerauto raakte een rechts van de weg staande vrachtwagen, die net werd gelost, en schoot vervolgens de pui binnen. In de broodjeszaak waren op dat moment geen mensen aanwezig, meldt de politie.

Van de vier brandweermensen konden er drie direct door naar een ziekenhuis. Een vierde gewonde zat bekneld en werd na ruim een uur uit de wagen bevrijd.

Ook deze wordt naar het ziekenhuis overgebracht. De inzittenden van de politieauto kwamen met de schrik vrij. Overigens bleek de brandmelding achteraf onjuist.


Foto: Robby Hiel

Schade

De pui van de winkel heeft flinke schade opgelopen. Er is sprake van 'een chaos', zegt een politiewoordvoerder. "Er staan hier acht, negen brandweerauto's, de hele boel is afgezet."

Het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding wordt uitgevoerd door het Korps Landelijke Politiediensten en de politie Kennemerland, omdat er een auto van het Amsterdamse korps bij betrokken is.