LAUSANNE - De Nederlandse international Khalid Boulahrouz is bij het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk getroffen door groot persoonlijk leed.

Zijn dochtertje Anissa, dat woensdag te vroeg werd geboren in een ziekenhuis in Lausanne, is overleden.

Dat heeft de teamleiding van Oranje donderdag bekendgemaakt. "We zijn allemaal aangeslagen", zo luidde de tekst in een kort persbericht vanuit Zwitserland.

Boulahrouz blijft wel deel uit maken van de selectie van het Nederlands elftal. Dat zei bondscoach Marco van Basten donderdag in een persconferentie.

Vrijheid

Van Basten sprak met de speler over de situatie. "Ik begrijp dat het heel moeilijk is voor Khalid en we proberen hem allemaal zo goed mogelijk te steunen. Toch moet de focus op een gegeven moment gericht zijn op Rusland. Dat begrijpt hij en dat wil hij ook."

Boulahrouz krijgt van de leiding van Oranje de vrijheid het hotel te verlaten wanneer hij wil. "Hij kan altijd naar zijn vrouw. Bovendien zullen er ook dingen geregeld moeten worden."

Complicaties

De verdediger verliet woensdagmiddag de training van het Nederlands elftal in Lausanne, nadat zijn vrouw Sabia met zwangerschapscomplicaties in het ziekenhuis was opgenomen.

Steun

Meerdere spelers van het Nederlands elftal hebben Khalid Boulahrouz en zijn vrouw de afgelopen dagen bezocht in het ziekenhuis. "Waar het kon hebben we hem gesteund", zei donderdag doelman en aanvoerder Edwin van der Sar.

ZIE OOK:

Spelers steunden Boulahrouz in ziekenhuis
Boulahrouz blijft bij selectie

De NU.nl EK-special