AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft de arrestatie van twee medewerkers van Albert Heijn verkeerd aangepakt. Dat zegt plaatsvervangend korpschef J. Riessen maandag in De Telegraaf. De twee werden opgepakt nadat ze een winkeldief hadden aangehouden en hem daarbij zouden hebben verwond.

Volgens de politie zijn er zes agenten ingezet bij de arrestatie van de AH-medewerkers. De advocaat van de twee, M. Gorris, verklaarde eerder dat het om acht agenten en een hondenbrigade ging.

Het duo, Simon Lindeman en Lucas Porsius, werd afgelopen week opgepakt omdat zeeen winkeldief hadden mishandeld. Vorig jaar waren de twee ook al eensbetrokken bij een soortgelijk incident. Prins Bernhard betaalde toenuiteindelijk de boete die een van e twee kreeg opgelegd.

Volgens Porsius drongen zes agenten zijn huis binnen nadat de winkeldiefaangifte tegen hem en zijn kompaan had gedaan. "Buiten stond eenarrestatiebusje", aldus Porsius. De Albert Heijn-medewerkers zijn woedend overde handelwijze van de politie.

"We hebben niet handig opgetreden en achteraf zeg ik dat het absoluut anders had gemoeten", aldus Riessen. "Dit hebben we verkeerd gedaan. Dat is volstrekt helder." Hij stelt dat een telefoontje van de politie dat de twee zich haddenmoeten melden voldoende was geweest.