RIJSWIJK - Het afgelopen weekeinde zijn door verkeersongelukken elf mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn drie motorrijders. Door een zwaar ongeval in Deurne kwamen zaterdag twee mensen om. In Nieuw-Vennep kwam een kind onder een aanhangwagen terecht en overleed.

Een 22-jarige, zwangere automobiliste uit Den Haag verongelukte vrijdag rond 23.20 uur in Ederveen. Haar 33-jarige echtgenoot en bijna twee jaar oude dochter, die bij haar in de auto zaten, raakten gewond. De man is opgenomen in het ziekenhuis, het meisje is opgevangen door familieleden.

De auto van de zwangere vrouw botste in een flauwe bocht frontaal op een andere wagen, bestuurd door een 19-jarige inwoner van Ederveen. Hij kwam met de schrik vrij. Agenten hebben de Edervener aangehouden wegens rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd, zijn auto is in beslag genomen.

Frontaal

Bij een verkeersongeval in Alphen aan den Rijn kwam vrijdagavond een motorrijder uit die plaats om het leven. De 38-jarige man botste frontaal op een auto, die wilde afslaan. De motorrijder werd naar het ziekenhuis in Leiden gebracht en is daar overleden.

Over de kop

Een 59-jarige man uit Hengelo (Overijssel) is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de N50 bij Kampen. De automobilist reed in de richting van Zwolle en is bij de afslag Kampen-Zuid volgens de politie vermoedelijk de macht over het stuur kwijtgeraakt. De auto is tegen de vangrail gebotst en over de kop geslagen. De bestuurder is uit zijn auto geslingerd en was op slag dood. Een 51-jarige automobiliste uit Creil (Flevoland) moest voor het ongeval uitwijken en botste ook tegen de vangrail. Een 52-jarige man uit Creil die bij haar in de auto zat, is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

Lantaarnpaal

Door een ongeval met een personenauto op de Helmondsingel in Deurne kwamen zaterdagochtend twee inwoners van Arnhem om het leven. Een 25-jarige automobilist uit Arnhem reed door nog onbekende oorzaak tegen een middengeleider. Daardoor verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Door de klap werd de lantaarnpaal volledig uit de grond getrokken waarna de auto over de kop sloeg. De auto schoof samen met de lichtmast nog tientallen meters door. De bestuurder en de 31-jarige bijrijder overleden ter plaatse. Twee mannen uit Arnhem die achterin de auto zaten, zijn gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Almere

Een 60-jarige vrouw uit Amsterdam is zaterdagochtend om het leven gekomen na een aanrijding op de A6 bij Almere. De auto werd bestuurd door een 62-jarige Amsterdammer. Hij en de andere twee passagiers, een 53-jarige man en een 54-jarige vrouw uit Amsterdam, raakten gewond. De auto sloeg door onbekende oorzaak over de kop en kwam in de berm terecht.

Bestelauto

Een 57-jarige motorrijder uit het Limburgse Nederweert kwam zaterdag bij een ongeval in zijn woonplaats om. De man reed na een botsing met een bestelauto tegen een boom en overleed ter plaatse.

Tractor

Een 19-jarige motorrijder uit Musselkanaal verongelukte zaterdagmiddag op een een kruising in het Groningse Vlagtwedde. De man botste tegen een sproeimachine die achter een tractor zat. Dit voertuig, bestuurd door een 54-jarige man uit Bourtange, reed op dezelfde weg in tegenovergestelde richting en sloeg linksaf. De motorrijder botste op een achterwiel van de sproeimachine. Hij overleed ter plaatse.

Bejaarde fietser

Een 76-jarige inwoonster van Nijmegen is zaterdag in haar woonplaats om het leven gekomen nadat een 20-jarige automobilist haar fiets van achteren had aangereden. De politie vermoedt dat de vrouw al slingerend met haar fiets voor de auto is terechtgekomen. De bejaarde fietsster overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Ambt Delden

Een 24-jarige automobiliste uit Bentelo is zondagmiddag in Ambt Delden verongelukt. De vrouw reed over de kruising Veldhuisweg/Dorreweg en kwam frontaal in botsing met de auto van een echtpaar uit Raalte. De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. Het echtpaar is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo overgebracht.

Open aanhanger

Door een ongeval met een aanhangwagen kwam zondagavond in Nieuw-Vennep een kind om het leven. Zes anderen raakten gewond, waarvan er een in kritieke toestand verkeert. De kinderen zaten op een open aanhangwagen achter een tractor. Op een rotonde op de Componistenweg sloeg de wagen door nog onbekende oorzaak om. De politie heeft de bestuurder van de tractor aangehouden. De man is op het politiebureau verhoord.