ROOSENDAAL - Met de aanhouding van een 21-jarige inwoner van Roosendaal denkt de politie de mysterieuze diefstal en verbranding van cavia's in de stad te hebben opgelost. De man heeft inmiddels bekend ten minste honderd dieren te hebben gestolen. Een verklaring voor zijn daden kon hij niet geven.

Twee weken geleden werd op een veldje aan de Hogeweg in Roosendaal een stapel dode, deels verbrande cavia's aangetroffen. Omdat de politie aangiften had van diefstallen van grote aantallen cavia's bij onder meer kinderboerderijen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Steenbergen, nam ze onmiddellijk aan dat het om dezelfde beestjes ging.

Tips

De man kon zondagochtend in zijn woning worden aangehouden, nadat bij de politie diverse tips waren binnengekomen die in zijn richting wezen. De tips waren volgens een woordvoerder van de politie het gevolg van de grootscheepse media-aandacht die aan de zaak was geschonken.

Dood

Bij huiszoeking trof de politie behalve boekjes over de verzorging van cavia's nog drie dode beestjes aan. Volgens de politie heeft de man steeds alleen gewerkt. Van de ruim honderd dieren die hij heeft gestolen, zou hij naar eigen zeggen er twintig aan een fokker hebben verkocht. Van de overige beestjes zijn er enkele door onderlinge vechtpartijen om het leven gekomen, de andere zouden door de man om het leven zijn gebracht.