AMSTERDAM - Schrijver, dichter en columnist Adriaan Jaeggi is dinsdagavond op 45-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker. Dat meldt Het Parool, waarin Jaeggi een column had, woensdag.

Jaeggi studeerde taal- en letterkunde in Leiden. Na zijn afstuderen trad hij in 1995 als redacteur in dienst van uitgeverij Thomas Rap.

Dat jaar verscheen ook zijn eerste roman: 'De tol van de roem'. Na de dood van Thomas Rap verhuisde Jaeggi met de inboedel mee naar uitgeverij Bezige Bij, waar hij tweeënhalf jaar werkte.

Stadsdichter

In 2002 verscheen zijn eerste officiële dichtbundel, 'Sorry dat ik het paard en de hond heb doodgeschoten'. In januari 2005 werd hij benoemd tot eerste stadsdichter van Amsterdam.

Columns van Jaeggi verschenen onder meer in De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en het Volkskrant magazine, en sinds een paar maanden ook in Het Parool.

Column

Voor die krant schreef hij eind vorige maand: "Bij het schrijven van deze laatste regels voel ik mij een stuk beter dan toen ik aan deze column begon. Zolang schrijven even goed helpt als die pillen, houd ik het nog wel even vol."