KHARTOUM - Door een vliegtuigramp op de luchthaven van de Sudanese hoofdstad Khartoum zijn zeker 28 mensen omgekomen.

Ruim 120 mensen wisten op tijd uit het vliegtuig weg te vluchten, liet het hoofd medische dienst van het vliegveld dinsdagavond weten. Krap zeventig mensen worden nog vermist.

Het toestel met ruim tweehonderd passagiersleden en circa vijftien bemanningsleden, schoot dinsdagavond van de landingsbaan en vloog daarna in brand. Mogelijk is een van de motoren ontploft. Er zouden ook al problemen zijn geweest bij vertrek.

Tussenstop

Het vliegtuig van Sudan Airways kwam uit de Syrische hoofdstad Damascus en had daarna een tussenstop gemaakt in de Jordaanse hoofdstad Amman, meldde de Britse tv-zender BBC.

Er zou sprake zijn geweest van slecht weer en zandstormen. Daardoor moest de piloot eerst nog een keer extra landen, in Port Sudan aan de Rode Zee, voor hij toestemming kreeg in Khartoum aan de grond te gaan.

Vlammenzee

Op televisie waren beelden te zien van brandweerlieden die in het donker de vlammenzee probeerden te bestrijden. Een deel van de passagiers is aan de dood ontsnapt door het toestel te verlaten via opblaasbare noodglijbanen.

Vliegtuigramp Sudan