AMSTERDAM - De politie onderzoekt of de explosie van zaterdagavond bij seksclub LV aan de Middenweg in Amsterdam iets te maken heeft met een schietpartij voor de zaak in februari van dit jaar.

Volgens een politiewoordvoerder is het bijzonder dat binnen een redelijk afzienbare tijd twee keer een incident plaatsheeft op dezelfde plek.

Vlak voordat onbekenden het explosief rond 23.30 uur in de tuin van de club gooiden, was er nog iemand naar binnen gegaan. Deze persoon, die werkzaam is bij LV, heeft volgens de zegsman niets opvallends gezien.

Motief

Inmiddels zijn alle medewerkers gehoord. Over een motief is niks bekend. De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op de Middenweg rond die tijd.

Door de explosie raakte niemand gewond. De politie ging kijken na een melding van een harde knal. Ze trof in de voortuin en in muren, luiken en een raamkozijn delen aan van het explosief.

Schietpartij

In februari had een schietpartij plaats bij de seksclub. Een persoon liep hierbij verwondingen op. Meerdere auto's raakten beschadigd.