ATHENE - Een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter heeft zondag rond half vier het zuidwesten van Griekenland getroffen.

Er vielen twee doden en 37 mensen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het epicentrum van de beving lag 54 kilometer zuidwestelijk van de havenstad Patras. Een dode viel daar in de buurt. De oudere man kwam om toen zijn dak instortte.

Een 80-jarige vrouw in het dorpje Kato Achaia overleed aan een hartaanval tijdens de beving. Enkele gewonden zijn er slecht aan toe. Sommigen raakten gewond toen zij in paniek van het balkon sprongen.

Paniek

De beving was in de hele Peloponnesos te voelen en ook in de hoofdstad Athene. Volgens de lokale media renden veel mensen in paniek de straat op.

Huizen in onder meer Pyrgos, Amaliada, Patras en Bartholomiou raakten beschadigd. De burgemeester van het laatste dorp repte over circa honderd beschadigde gebouwen.

Naschokken

Seismologen waarschuwen voor naschokken. Mensen mogen niet terugkeren naar huizen waarvan de dragende muren zijn beschadigd.

Griekenland wordt geregeld getroffen door aardbevingen. Meestal is de schade minimaal en zijn er geen slachtoffers.