MAASTRICHT - Aannemer Smeets Bouw wil met het herstel van de ingestorte balkons in Maastricht niet meer wachten tot de verschillende onderzoeken naar het incident klaar zijn. "Dat kan lang gaan duren en we willen de bewoners niet in onzekerheid laten", zei een woordvoerster van Smeets Bouw donderdag.

De aannemer is donderdag begonnen met het werken aan een herstelplan voor de renovatie van het appartementencomplex Patio Sevilla in Maastricht. Overleg met de Spaanse architecten en de constructeurs moet leiden tot een snellere oplossing voor de ontstane problemen.

Het aannemersbedrijf sprak deze week met de bewoners van de 97 appartementen waarvan de balkons uit voorzorg werden gestut. Daarop werd besloten het samenstellen van het herstelplan voorrang te verlenen. Na goedkeuring door de gemeente Maastricht en de welstandscommissie kan vervolgens met de werkzaamheden worden begonnen.

Smeets Bouw neemt in het herstelplan het zekere voor het onzekere. Ook onderdelen van de balkons die niet direct wijzen op een verkeerde constructie, zullen grondig worden bekeken. Eind april stortten vijf balkons in. Daarbij kwamen twee bewoners om het leven.