HILVERSUM/GROU - Een 36-jarige man uit Bussum is in de nacht van vrijdag op zaterdag verdronken in de Loosdrechtse Plassen nadat hij overboord was geslagen vanuit een speedboot.

In Friesland wordt een man vermist sinds hij in dezelfde nacht te water raakte toen zijn speedboot in aanvaring kwam met een binnenvaartschip.

De Bussumer was zijn evenwicht verloren toen hij op de punt van de boot stond. Nadat hij overboord was geslagen, voer de speedboot over hem heen.

Vrienden aan boord belden de politie. Het ongeluk gebeurde rond half drie 's nachts. De man werd iets voor vier uur levend gevonden en naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht, waar hij vlak na aankomst overleed. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Botsing

In Friesland voeren die nacht zes mannen op het Prinses Margrietkanaal tussen Grou en Wartena toen hun speedboot rond half drie in botsing kwam met een binnenvaartschip.

Alle mannen sloegen daarbij overboord. Een van hen werd niet teruggevonden. Politie en brandweer hebben zaterdag met sonarapparatuur en met duikers naar de man gezocht.

Gestaakt

De zoektocht leverde niets op en is bij het invallen van de duisternis gestaakt. Zondag gaat de operatie verder, aldus een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten.