NIJMEGEN - Kinderdagverblijf De Kameleon in Nijmegen houdt deze week de kinderen uit voorzorg binnen. Aanleiding is de lichte verwonding die twee kinderen recent door kogeltjes opliepen.

Bij een van de peuters staat vast dat het kind op de speelplaats van het verblijf door het kogeltje is getroffen. Dat heeft een woordvoerster van het kinderdagverblijf donderdag gezegd.

Het eerste incident vond vorige week woensdag plaats. Een 2-jarig meisje raakte op de speelplaats van het kinderdagverblijf lichtgewond aan haar voorhoofd. Het tweede geval kwam afgelopen maandag aan het licht.

Kogeltje

De ouders van een anderhalf jaar oude peuter ontdekten thuis dat het kind een wondje in de knieholte had. Later rolde een kogeltje uit de schoen van het kind op de parketvloer.

Volgens een zegsman van de politie gaat het om twee verschillende soorten kogeltjes. Een kogeltje is vrijwel rond en circa 3 millimeter dik. Het andere kogeltje is ovaal en lijkt veel op een vissersloodje.

Onduidelijkheid

Het is onduidelijk hoe de metalen balletjes zijn afgevuurd. De mogelijkheid dat de balletjes met een vuurwapen zijn afgeschoten is zeer klein, stelt de politie. Er zijn bij het dagverblijf geen knallen gehoord.

"We zitten met veel vraagtekens'', aldus de woordvoerder. De politie houdt er evenwel 'ernstig rekening mee' dat de incidenten met elkaar te maken hebben. Het korps is druk doende met het verzamelen en natrekken van tips.

Binnen

Ondertussen houdt het kinderdagverblijf de kinderen in elk geval tot en met vrijdag binnen. "We bekijken het van dag tot dag,'' aldus de woordvoerster.

"We voelen ons er niet prettig onder. De maatregel genomen is voor de veiligheid van de kinderen en de gemoedsrust van de ouders en medewerkers.''